Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Sagan om prinsessan Bulleribång

Typ
bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
En vild och glad historia på vers om prinsessan Bulleribång som står i beråd att gifta sig med sitt hjärtas prins - men ve och fasa, han blir bortrövad! Nu måste hon ge sig ut i världen och rädda honom. Men mod, rådighet och trassliga lockar ger hon sig av i sin luftballong. Hon får hjälp av Udda Fågeln och Bergstrollet, och blir lurad av trollkarlen Man Ke Man. Men till slut hittar hon prinsen, inspärrad i ett torn och med en skräckinjagande drake som vakt.Sagan om prinsessan Bulleribång är en fartfylld och spännande äventyrshistoria, både behagligt traditionell och uppfriskande anarkistisk. En prinsessa i tiden för barn i åldern 3-6 år.

Boken var Lena Frölander-Ulfs och Hannele Mikaela Taivassalos gemensamma bilderboksdebut. Den utkom 2006, sålde slut i två upplagor och har kontinuerligt varit efterfrågad sedan dess. Tillsammans har de också skapat Mörkerboken.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
37
Språk