Alla döda små djur

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Bilderbok om tre vänner som en sommardag bestämmer sig för att starta firman Begravningar AB och ta hand om alla döda djur som ligger i buskar och diken. Delägarna har olika uppgifter - Ester gräver graven, Putte är gråterska och berättaren skriver dikter.
En efterlängtad klassiker! Firman Begravningar AB rycker ut för att hjälpa alla stackars döda djur som ligger på marken. En gräver, en annan skriver dikter och en tredje gråter.

"- Hela världen är full av döda djur, sa Ester, i varje buske ligger en fågel, en fjäril, en mus. Någon måste vara snäll och ta hand om dem. Någon måste offra sig och begrava alla dessa döda.
- Vem, sa jag.
- Vi, sa hon.
Ester var alltid mycket modig. Själv var jag liten och rädd. Denna tråkiga sommardag startade vi en firma som hette Begravningar AB. Vi skulle göra världens bästa begravningar och hjälpa alla stackars döda djur som låg på jorden. Esters jobb var att gräva. Jag skulle skriva dikter. Och Esters lillebror Putte skulle gråta."

"Alla döda små djur" är en underbar, varm och rolig berättelse av två av våra främsta bilderboksmakare. Ulf Nilsson och Eva Eriksson har bland annat gjort böckerna om Lilla Syster Kanin, Älskade lilla gris och När vi var ensamma i världen. Var och en för sig har de skrivit respektive illustrerat ett helt barnbibliotek fullt med böcker! Djupsinnig, underfundig, varm, vacker och tänkvärd - omöjlig att inte älska.

Personer, aktörer

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

35

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

34

Språk

Illustratör

Ingår i samlingsverket

Språk

Ingår i samlingsverket