Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Boom

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning


James (Jimbo) och hans bästis Charles (Charlie) lever ett ganska vanligt liv med lite småjobbiga inslag. Jimbos syster Becky sällskapar med Pizzafejset, en värsting som kör Moto Guzzi. För att reta Jimbo påstår Becky att han håller på att bli avstängd från skolan och skickad till en anstalt. Charlie kommer på den goda idén att avlyssna lärarrummet för att kolla om Beckys påstående stämmer. Då kommer pojkarna något mycket skumt på spåren. Några av lärarna är verkligt mysko och pratar ett helt obegripligt språk. Pojkarna beslutar sig för att göra en räd mot en av lärarnas hem. De hittar en låda med ett mystiskt meddelande. Och plötsligt försvinner Charlie och Jimbos enda ledtråd är ordet Coruisk och några siffror som stod i meddelandet i lådan. Coruisk är ett ställe i Skottland och Becky och Jimbo sätter sig på Moto Guzzin och åker iväg. Väl framme där börjar det hända saker...
Roligt, galet, absurt!
Catharina / Sidospår


Vad är det för fel på Jims lärare egentligen? De beter sig nästan som om de vore från yttre rymden Jim är rätt säker på att han hamnat i en nästan olöslig knipa. Hans illaluktande storasyster Becky säger att hon har hört hur hans lärare diskuterat att de ska sparka ut Jim från skolan och placera honom på en skola för barn med problem. För att han är för lat. Och korkad. Visserligen skulle Becky mycket väl kunna tänkas säga en sådan sak bara för att jävlas, men Jim känner sig inte riktigt säker. Han är faktiskt lat. Och man kan inte direkt beskylla honom för att vara någon Einstein heller. Tillsammans med sin bästa kompis Charlie bestämmer sig Jim för att spionera på sina lärare och se om det ligger någon sanning bakom Beckys påståenden. De placerar en walkie talkie i lärarrummet, och gömmer sig med den andra walkie talkien på behörigt avstånd. Ganska snart inser de att det verkligen är något lurt på gång i lärarrummet. Något riktigt lurt. Varför pratar lärarna plötsligt med varandra på ett helt främmande språk? Är de bankrånare som måste uttrycka sig i koder? Hemliga agenter? Eller är de kanske aliens? Boom! är ett skrattframkallande äventyr i högt tempo, där vardagliga familjemiddagar blandas med skruvade rymdfärder.

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

eller 70 000 ljusår

Utgivningstid

Sidantal

223

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk