Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fulast i världen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning


Simon och Siw träffas på en campingplats sommaren mellan åttan och nian och blir jättekära. När semestern är slut tappar de kontakten. Så flyttar Simon och börjar i Siws klass - underbart och härligt tills coola Evelina bestämmer att Simon är ful och en tönt som man inte kan vara med. Siw förstår att hon måste glömma Simon.

Simon vet hur det känns att få stryk, men inte hur det känns att ge igen. Och han vet hur det känns att längta sönder sig efter någon som inte längtar tillbaka.Siw skäms för allt - sitt namn, sin familj, sig själv. Hon vet också hur det känns att längta sönder sig - men efter någon hon inte borde längta efter.Simon och Siw träffas på en campingplats sommaren mellan åttan och nian och blir jättekära. Men de får bara ett par dagar ihop och när semestern är slut tappar de kontakten. Så börjar skolan och Simon kliver in i Siws klassrum. Han har flyttat och hamnat i hennes klass. Underbart och härligt, tänker Simon. Siw tänker samma sak, men bara för ett ögonblick. Coola Evelina bestämmer att Simon är ful och en tönt som man inte kan vara med. Siw förstår i samma stund att hon måste glömma Simon - ju fortare, desto bättre. De fula och konstiga får hitta andra fula och konstiga att vara med. Det är så världen fungerar, det är inte hennes fel.I den här relationsrysaren får vi omväxlande följa Simon och Siw.
Ingrid Olsson är fenomenal på att gå rakt in i sina huvudpersoner och skildra det mänskliga psyket med knivskarp trovärdighet. Här härskar högstadiets hårda lagar, ett system som sitter i ryggraden på de som går där. Cool + cool = sant. Inget annat är möjligt.

12-15 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

216

Språk