Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fotboll och kyssar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Där, Emma, ropade Lasse. Nian!
Till sin fasa såg Emma att han pekade på jättetjejen som nyss varit nära att göra mål. Hur skulle Emma kunna markera henne? Lasse skulle lika gärna kunnat be henne att markera Zlatan. Emma tog ändå motvilligt några steg mot nummer nio.
Inte där Emma! På andra sidan!

När Emma börjar spela fotboll i Uddens BK händer något. Nu får hon fart under dobbarna, nu får hon mod i hjärtat och nu börjar hon förstå att hon kanske klarar av allt som man måste när man har fyllt elva. Det är inte bara att markera och nicka som Emma måste lära sig. Det är också att till exempel våga kyssa en söt kille eller sova över hos en kompis eller gå förbi tuffaste gänget på skolan. Men också att försöka förstå sanningen om en klasskamrat som far mycket illa hemma.

Med serien Bollkänsla debuterar Mikael Thörnqvist som författare. Han bor utanför Göteborg och arbetar som journalist. Han är pappa till tre barn mellan 8 och 17 år och tränar ett flicklag i fotboll.


9-12 år.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

159

Språk