Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nim och den hemliga ön

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ingen kan motstå Nim och hennes djurkompisar i ett äventyr som utspelar sig mitt i det tropiska havet. Palmer, kokosnötter och en stor dos torr humor är ingredienser som kryddar läsningen. Nim bor på en ö mitt i stora blå havet tillsammans med sin pappa Jack, havsleguanen Fred, sjölejonet Selkie, sköldpaddan Chica och en parabolantenn för att skriva e-mejl. Ingen i världen lever som Nim gör och hon skulle inte vilja byta liv med någon annan.
Men när Jack försvinner i sin segelbåt och en storm hotar med katastrof tvingas Nim vara modigare än hon någonsin varit. Hon måste ta hjälp av både gamla och nya vänner för rädda sitt hem och rädda sin pappa.
Ett härligt familjeäventyr som har allt: action, spänning, äventyr och kärlek. Boken kan läsas av alla åldrar, både själv och högt för andra. Kerry Millards fina illustrationer bidrar till bokens tidlösa klassikerkänsla.

Under 2008 blir boken om Nim och hennes vänner film med Abigail Breslin (från Oscarsvinnande Little Miss Sunshine) och Jodie Foster. Sverige-premiär i mitten av oktober!

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

150

Förlag

Språk

Illustratör

Första publikation

ja

Språk