Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nim på havet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nim och hennes finurliga djurvänner på nya äventyr!

Ingen kan motstå Nim och hennes kompisar i ett äventyr som sträcker sig från det tropiska söderhavet till det urbana New York. Karaktärerna vi lärde känna i Nim och den hemliga ön måste ta sig ur en riktigt läskig knipa och färdas långt långt, bort från sitt paradishem. Nim bor på en ö mitt i det stora blå havet tillsammans med sin pappa Jack, havsleguanen Fred, sjölejonet Selkie, sköldpaddan Chica och äventyrsförfattaren Alex Rover. Ingen i världen lever som Nim gör och hon skulle inte vilja byta liv med någon annan. Särskilt inte nu när hon har Alex till sällskap. Selkie och de andra djurkompisarna är bra på sitt sätt, men Alex kan man prata med ordentligt. Och bråka med...

Efter ett jättestort gräl tar Alex ett flygplan bort från ön och lämnar Nim med urdåligt samvete. Hon sa ju så många dumma saker! Nim måste följa efter Alex och be henne komma tillbaka. Men planerna kullkastas när Selkie blir tillfångatagen av en elak professor på ett stort kryssningsfartyg med hemska turister. Utan att tveka kastar sig Nim och Fred in i faran på båten och befinner sig plötsligt på väg till USA. Bort från ön och bort från Jack... Och de har ingen aning om att Alex är ombord på samma båt!

Hösten 2008 visades filmen om Nim på svenska biografer: Nim och den hemliga ön. Familjeäventyret är baserat på den första boken om Nim och hennes vänner och bjöd, förutom hisnande äventyr, på rollprestationer från bla Jodie Foster och Abigail Breslin (Little miss Sunshine).

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

222

Språk

Illustratör