Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kidnappad

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kittys värsta mardröm!

Jag fick inte låta rädslan styra. Jag kämpade emot genom att se framför mig hur pappa och jag återförenades. Snart, lovade jag mig själv.
Kom så fortsätter vi leta ledtrådar, sa jag bestämt.

När Kitty och hennes bästa kompis, Bess, anländer till London tillsammans med Kittys pappa, ser de verkligen fram emot allt spännande de hoppas få uppleva Big Ben och Buckingham Palace och kanske en äkta Shakespeare-pjäs.
Men strax innan de reste fick de ett uppdrag att utföra i just London att titta till ett hus som tillhör Kittys pojkväns litteraturprofessor. Uppdraget verkade nog så riskfritt, men det visar sig snart vara allt annat än det.
När Kitty och Bess kommer fram till det ståtliga huset har det plundrats på värdesaker. Och när de efter en anmälan hos polisen återvänder till sitt hotell, upptäcker de att någon har vandaliserat Kittys pappas rum! Och värst av allt hennes pappa är borta!
Det är tydligt att han inte bara har gått ut för att ta en promenad. Han måste ha tvingats ut ur rummet. De omkullvräkta möblerna och de kringkastade sakerna är tydliga tecken på att han har kidnappats.
Är Kittys värsta mardröm på väg att bli verklighet? Hur ska hon återfå sitt vanliga lugn och tänka klart så att hon kan hitta sin pappa? Kitty är van att själv befinna sig i farliga situationer, men nu är det hennes pappa det handlar om. Och han är beroende av hennes hjälp.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk