Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Straffar och strul

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Emma på Gothia Cup!

Uddens BK ska äntligen vara med i världens största fotbollsturnering - Gothia Cup i Göteborg. Tiotusentals ungdomar från hela världen som samlas på samma ställe, det kan bli hur kul som helst!

Emma ser verkligen fram emot en vecka med fotboll, disco, Lisebergsbesök och mycket annat. Och visst blir det fantastiskt roliga dagar. Men måste Lasse tvinga henne att slå straffar som är typ det mest nervösa man kan råka ut för? Nästan lika nervöst som att strula med killar faktiskt...

Emmas bröst har börjat växa. Pinsamt tycker hon, särskilt när andra påpekar det. Och Miriam i hennes lag som alltid brukar göra som folk säger åt henne visar upp en helt ny sida. Hon smiter med ut en kväll och på discot gör hon saker som förvånar Emma.

Men kanske Lasse ändå är den som överraskar Emma mest. Han dricker öl - och blir full och pinsam. Är det verkligen okej att en tränare beter sig så?

I den femte boken om Emma har hon hunnit fylla tolv år och hennes självförtroende ökar i takt med att det går bättre och bättre på fotbollsplanen. Författaren Mikael Thörnqvist, själv tränare för ett tjejlag i fotboll, skildrar matcherna med verklig fingertoppskänsla och en medryckande nerv. Men framför allt är det Emmas vardag med både bekymmer och glädjeämnen som han gestaltar träffsäkert och med mycket värme.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar