Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tracy Beaker i huvudrollen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den påhittiga, smarta och viljestarka Tracy Beaker är tillbaka. Och den här gången är hon ute efter huvudrollen i skolans uppsättning av A Christmas Carol, den sure och vresige Ebeneezer Scrooge.

Liksom i tidigare böcker längtar Tracy efter sin mamma som hon inbillar sig (och framför allt andra) är filmskådis i Hollywood. Lyckan vore fullständig om hennes mamma dessutom satt bland premiärpubliken. Men det finns ett par hinder i vägen. Tracy Beaker i huvudrollen heter Jacqueline Wilsons tredje underhållande bok om den 11-åriga barnhemsflickan Tracy.

Böckerna i Tracy Beaker är Jacqueline Wilsons största succée i hemlandet. Där finns Tracy Beaker både som serietidning och tv-serie. Här i Sverige visas tv-serien med jämna mellanrum på SVT/UR. De övriga böckerna i serien är Historien om Tracy Beaker och Tracy Beaker - skolans bästa elev. (9-12 år)

(Alfabeta)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

173

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör