Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Avgrundens änglar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ada försvann för tre år sen i den lilla staden Fjärlunda.
Nu kommer Alice (som egentligen heter Olivia) och hennes deprimerade mamma till Fjärlunda. De lever under skyddad identitet, för Alices pappa hotar dem till livet. Alice blir inbjuden till en diskussionsgrupp som leds av gymnasieläraren Molly. Småningom kommer det fram gruppen kallar sig Avgrundens änglar. Gruppen har tagit lagen i egna händer, eftersom de upplever att polisen antingen är maktlös eller inte bryr sig. De som de vill åt är vuxna som tar kontakt med flickor på nätet, stämmer träff med flickorna och sedan utsätter flickorna för övergrepp.
Sen försvinner också Julia spårlöst, efter att ha chattat med Leo på nätet. Avgrundens änglar försöker ta reda på vad som hänt. Polisen är naturligtvis också inkopplad. Spänningen är outhärdlig. Samtidigt är det som händer så grymt och rått att man ändå måste ta pauser i läsningen. Och hela tiden vet man att grooming (eller groming, som Nordin kallar det) finns på riktigt, att det också i verkligheten händer hemska saker där vuxna förgriper sig på barn och unga.
Pärmbilden visar en ensam flicka i ett mörkt, övergivet hus. Pärmen beskriver bokens innehåll på ett bra sätt, just så här utsatta är offren, just så här mörkt och hemskt är det som händer.
Catharina / Sidospår


Magnus Nordin tecknar samhällets skuggsida i ny roman

Vid ett kafébord inne i stadens galleria. Det var där hon sågs vid liv sista gången. Julia. Historien som rullas upp är lika mörk som brutal och den är en del av vårt samhälle.

Louise Hjelm är kriminalinspektör i staden. Det blir hennes sak att lösa fallen med de försvunna unga kvinnorna. För de är flera. Ett olöst fall kastar en mörk skugga över staden och polisen har inga spår, inga ledtrådar.

Men det är fler som engagerar sig i övergreppsbrotten och försvinnandena. Gymnasieläraren Molly Zetterholm tar saken i egna händer när hon samlar några unga människor kring sig. Genom aktioner skipar rättvisa på sitt sätt. Alice är en av Mollys änglar. Hon är på flykt och i Mollys aktionsgrupp finner hon en fristad.


När Magnus Nordin är tillbaka med en ny spänningsroman griper svärtan och våldet tag. Verkligheten bakom chatsidornas fasader är allt annat än vacker. Unga flickor söker bekräftelse, eller till och med kärlek och blir lättlurade offer för män som förgriper sig, män som våldtar. Och det händer här och det händer nu.

(Bonnier Carlsen)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

283

Språk