Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Törnrosens nyckel

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Klassisk fantasy i ettmagiskt vinteräventyr!

Följ med på ett svindlande vinteräventyr i det magiska landet Sylver. En riktig bladvändare som har allt man kan önska av en roman: äventyr, vänskap, magi och färgstarka karaktärer - en blivande klassiker i samma anda som Narnia och Guldkompassen!

När ett mystiskt paket anländer till familjens hus, vet Lin att det måste vara till henne. I paketet finns en nyckel som visar sig kunna öppna en hemlig dörr i källaren. Hon ramlar rakt ut i ett snöigt, magiskt land med evig vinter, vars invånare är gamla älskade husdjur. Det enda sättet att återvända till vår värld är att hitta den försvunne vinterprinsen och rädda landet Sylver före midnatt. Men det är inte alla i vinterriket som vill att den försvunne prinsen ska hittas …

Törnrosens nyckel har allt man kan önska av en roman för för alla fantasyälskare: En fiffig och originell huvudperson och en resa till en värld fylld av fantastiska varelser och mystik. En magisk värld som man vill stanna kvar i eller återvända till många gånger.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Graven som Lin hade grävt åt sin vän låg i lä för vinden. Ovenför piskade grenarna på den droppande törnrosbusken och skrapade sina taggar mot väggen. Men korset hon täljt av kvistar och bundit ihop med ett snöre darrade inte ens och frosten hade krupit upp och täckt träet med en tunn vit hinna. Senare skulle Lin Rosenquist tänka på det som ett tecken, det första.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

349

Språk

Översättare