Trutsommar

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Nej, akta min badrock! Tryfferade, träbenta trutskrällen!"
Malte Brigg bor ensam i en stuga på ön Trutklippan och han är innerligt trött på måsar och trutar. Han väntar på att silvertärnan ska komma flygande från Afrika. Men samma dag som silvertärnan äntligen landar på ön är det också något annat som flyter iland. En tvär och ganska ilsken flicka. Malte kallar henne Räkan. Hon bygger sig en koja på Drakskäret. Sommaren kunde ha fortsatt så, med Malte i stugan och Räkan i kojan. Men en dag står Räk-an på Maltes tröskel med en liten bortkommen trutunge i mössan.
Trutsommar är en vacker berättelse om övergivenhet och utsatthet. Och om värmen och kraften i möten människor emellan. Maud Mangolds text förenad med Sassa Buregrens akvareller skapar inte bara en fantastisk yttre ö-värld ,utan tecknar också ett inre landskap som berör på djupet.

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

48

Språk