Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lisabeth Susavind

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En ovanlig hemlighet

Lisabeth, eller Lilli som alla kallar henne, flyttar med sin mamma, pappa och farmor till en ny stad och ny skola igen. Hon är jätterädd för att någon ska få veta hennes hemlighet, det är hennes familj också. När hon första dagen kommer in i klass 4b börjar det så illa som det kan. Och då har klassen inte ens upptäckt än att hamstern i klassrummet beter sig urkonstigt hela dagen, och bara och sitter och stirrar på Lilli genom gallret. De tuffa tjejerna har fått ett nytt offer.

Hemma i trädgården möter Lilli Jesahja, som förtvivlat försöker dölja för henne att han läser Goethe. Men när han märker att knoppar slår ut på bara en minut när Lilli skrattar, berättar han att han är högbegåvad, men får dåliga betyg med vilje eftersom han är rädd att förlora statusen som skolans populäraste grabb. Och Lilli avslöjar sin hemlighet: att hon kan prata med djur. Och att de svarar.

När skolans alla fyror och femmor ska till zoo får Lilli panik, men lyckas inte komma undan. I elefanthuset utbryter panik när elefanthonan Marta löper amok. Hon berättar för Lilli att hon har fruktansvärt ont i öronen och att de har tagit hennes unge ifrån henne. Hon tror allt hopp är ute för henne. Lilli och Jesahja bestämmer sig för att försöka hjälpa Marta, men det förutsätter att båda avslöjar sina hemligheter och riskerar allt.

Första delen i den roliga, spännande och fantasifulla serien om Lisabeth Susavind som blivit enormt populär och passar fint för 7-10-åringar.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

man pratar inte med elefanter

Utgivningstid

Sidantal

163

Språk