Spännande Calcutta

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I denna bok får vi följa med lilla Birgitta och hennes syskon på spännande äventyr i deras barndoms stad Calcutta. Där får barnen uppleva hur otroligt olikafattiga och rika människor kan ha det. Defår trängas på ett överfullt tåg, möta både bengaliska tigrar och stora elefanter och även upptäcka hur kul det kan vara med ett riktigtösregn! Men inte för alla... Detta är femte delen i serien om Birgitta Ekmans uppväxt som missionärsdotter i delstaten Bilhar i norra Indien. Böckerna bygger helt på hennes egna upplevelser tillsammans med sina föräldrar och syskon. Boken riktar sig till barn mellan 3 och 9 år. Illustrationer av Anna Lathi. Ljudbok på cd medföljer.10% av intäkterna går till IndianChildren, Birgitta Ekmans fond för barn i Indien.

Om författaren: Birgitta Ekman föddes i staten Bihar i norra Indien 1948. Hon är dotter till missionärerna Sten och Maj Nilsson, som arbetade bland santalfolket och startade en missionsstation i byn Chandrapura. Där byggde deen kyrka, ett utvecklingsarbete för jordbruk, ett sjukhus,en klinik för spetälska och mycket annat. Birgitta växte upp i denna miljö och gick även på internatskolai södra Indien tillsammans med sina syskon. Birgitta är gift med Ulf och har fyra vuxna söner. Tillsammans med sin make är hon grundare av församlingen Livets Ords stora arbete.

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

26

Språk

Illustratör

Lisätietoja

CDSKIVA som bilaga