Anden, döden och tulpanen

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

- Jag håller mig i närheten av dig så länge du lever för säkerhets skull, sa döden. För säkerhets skull? svarade anden. Ja, om det skulle hända dig något. En kraftig förkylning, en olycka man vet ju aldrig vad somkan hända. Wolf Erlbruchs klassiska bok Anden, Döden och Tulpanen är en märklig berättelse som inte lämnar någon människa oberörd. Den utmanar vår traditionella syn på döden och manar till eftertanke i dess allra djupaste bemärkelse. Boken har höjts till skyarna världen över av kritiker för sin enkelhet, varsamhet och humor.

Wolf Erlbruch (född 1948) är professor i arkitektur, design och konst vid Bergische Universität i Wuppertal. Han har vunnit en mängd priser för sina böcker, bland annat Deutscher Jugendliteraturpreis och H.C. Andersen-priset (barnlitteraturens nobelpris) för sina samlade verk. 6-9 år.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

30

Språk

Översättare