Mias magiska mamma

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. På förskolan berättar djurbarnen om sina fantastiska mammor. Det finns ingen som har en sådan mamma som Mia. Hon gör magiska knäppskallen, får plantor att växa upp i himlen, talar både dinosauriespråk och enhörningsspråk. Är det verkligen sant? Då kanske Mias mamma är en häxa? På Mias födelsedag får Mias mamma många frågor från nyfikna små. Först förstår hon ingenting, men när Mia förklarar att det är när hennes mamma berättar sagor som hon kan förvandla sig till vad som helst, då förstår hon. Så börjar Mias mamma berätta för dem alla och ta med dem på en resa som de aldrig upplevt, allt i fantasins underbara värld.

Marita van der Vyver kommer ifrån Sydafrika och har en stor utgivning av både barn- och vuxenlitteratur bakom sig. Illustratören Piet Grobler är också han sydafrikan och är bekant för svensk publik bl.a. genom att ha illustrerat Aisopos fabler (2011), Balladen om döden (2010) och Makwelane och krokodilen (2004).

3-6 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

25

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Lisätietoja

Översättning efter den engelska upplagan Mia's mom

Första publikation

ja

Språk