Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Svarta fåglar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En berättelse om ett skoningslöst krig i Mabekernas dal och hur tolvåriga Amik ensam tar strid mot fienden.Två svarta fåglar svävar högt över Amik nära Dödens dal. Två asätande fåglar, som ljudlöst glider fram på orörliga vingar. De kommer med ett varsel, de kommer med ett budskap. Någon ska dö. Men vem?
Två svarta fåglar svävar högt över Mabekernas rike nära Dödens dal. Två asätande fåglar, som ljudlöst glider fram på orörliga vingar. De kommer med ett varsel, de kommer med ett budskap. Någon kommer att dö. Men vem? I Mabekien lever Amik att stillsamt liv med sin familj när han plötsligt en dag får syn på två spejare från det främmande landet Tekitien. Det börjar ryktas om att en grym krigare tagit makten i Tekiternas rike och att kriget är på väg till dalen. Vad ska hända med Amik? Måste han lämna sitt hemland, måste han fly?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en ungdomsroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

206

Språk