Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Milos flykt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Lättläst! Det här en bok från Hegas, specialförlaget för lättlästa barn- och ungdomsböcker. Böckerna vänder sig till alla läsare, också dem med lässvårigheter.

11-årige Milo har inga vänner. På avstånd står han och ser på när andra pojkar spelar fotboll, leker och har skoj. Milo hade säkert haft massor av kompisar, om det inte hade varit för att Milo och hans familj har flytt från sitt hemland och nu tvingas gömma sig i Sverige. De kan aldrig gå ut och lever i ständig skräck för att polisen en dag ska knacka på dörren. Men en dag smiter Milo ändå ut. Då träffar han Elias, och allt förändras. Milos flykt berör och väcker tankar om vänskap, rädsla och lycka.

- - -

Lättläst. 9-12 år. Milo lever gomd med sin familj. De flyttar hela tiden for att inte bli upptackta. Radslan for att polisen en dag ska hitta dem gor det svart for Milo att hitta kompisar. Han borjar vanja sig vid att vara utanfor och att bara se pa nar andra i hans alder spelar fotboll och har kul. Anda tills han en dag lar kanna Elias - och allt forandras. Ur det gomda barnets perspektiv ar Milos flykt en viktig berattelse skriven av Asa Storck och med stamningsskapande illustrationer av Andrea Rader.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

55

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Svårighetsgrad: Lix 16, Hegas-nivå 2.

Serie