En hel hink lycka

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det var en alldeles vanlig dag i Sivs och Bodils kök. Eller inte riktigt, kanske. Det är något konstigt med Ove, sa Bodil. Jaa, det är något konstigt med Ove, sa Siv. Han är inte glad. Varför är Ove så bedrövad? Och vad skall igekottatanterna hitta på för att han ska bli glad igen?
En hel hink lycka är den första boken om igelkottatanterna Bodil och Siv och den lille tidningsredaktören Ove. Boken är skapad av bokdebuTANTEN Annabeth och illustratören Anna-Karin. De vill berätta sagor som aldrig tar slut! Får ni lust att fortsätta sagan på egen hand? Så roligt! Då bjuder Bodil och Siv på både beskrivning och recept. Fast inte förrän i slutet det måste ju vara lite spännande först. (I den här boken gör vi såpbubblor. Megastora också! Men berätta inte, för det är en hemlighet.) Läsningen av denna bok gav mig en stund av lycka. Jag gillar tonen i berättelsen och att ordet tant görs till ett positivt begrepp. En bilderboksberättelse mixad med enkla beskrivningar och detaljrika, humoristiska illustrationer. Ja, Vad mer kan man begära?! 3-6 år.

Ämnen och teman

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

27

Språk