Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Alice i Spegellandet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

9-12 år. För att fira 150-årsdagen av utgivningen av Alice i Underlandet kommer nu även fortsättningen i en illustrerad nyutgåva. Robert Ingpen har illustrerat Lewis Carrolls klassiska berättelse, full av anarkistisk humor, kvicka rim och gnistrande ordlekar. Alice i Spegellandet är en den tionde boken i Ingens prisade klassikerserie som spritts i många upplagor över hela världen.
Den oändligt fantasifulla berättelsen av Lewis Carroll började med en saga som berättades på en båtutflykt en sommardag år 1862. Åhörare var tioåriga Alice och hennes båda systrar, döttrar till dekanen vid Christ Church College i Oxford, där Lewis Carroll undervisade. Barnen blev så förtjusta i den otroliga sagovärld han målade upp att de bad honom att skriva ner berättelsen. Alla de drömlika äventyr som Alice råkar ut för när hon har fallit ner i kaninhålet, och inte minst de oförglömliga figurer hon träffar på där, fängslade omedelbart både barn och vuxna. Den ständigt leende Solkatten, Hattmakaren, den vita kaninen och Hjärter Dam har alla kommit att bli några av litteraturens mest älskade och uppskattade sagofigurer.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Spegellandet

Utgivningstid

Sidantal

224

Språk

Översättare

Illustratör

Lisätietoja

Första uppl. i denna version 1977
Även utgiven med titlarna: Alice i Underlandet ; Alice i Spegellandet.

Utgivningstid

Sidantal

168

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

190

Språk

Översättare

Illustratör