Arthur och minimojerna

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det börjar med ett kryptiskt meddelande gömt i en gammal bok:
"Den som vill ta sig till minimojernas land ska lita på Shakespeare."
Arthur vet mycket väl att det är hans morfar Archibald som har skrivit brevet. Morfar försvann spårlöst fyra år tidigare. Men vart har han tagit vägen? Och var är skatten med alla rubinerna som han hade med sig hem från Afrika?
Mormor behöver verkligen skatten. Räkningarna har samlats på hög sedan hennes make försvann och nu är det bråttom. Om mormor inte omedelbart betalar allt hon är skyldig, kommer huset och trädgården att jämnas med marken och lämna plats åt trista höghus i betong.

Arthur, en stor liten grabb på 10 år, är mormors enda hopp.
Han hittar den hemliga vägen till minimojernas värld. Minimojerna är små varelser på knappt två millimeter. De lever i en fantastisk värld som döljer sig i mormors trädgård, en värld du aldrig har sett maken till, full av överraskningar och äventyr. Där väntar ett betydelsefullt möte med minimojernas prinsessa, den egensinniga Selenia. Tillsammans kommer de att uppleva otroliga strapatser.
Arthur och prinsessan Selenia ger sig av för att leta reda på morfar Archibald och rubinskatten. Men tro inte att det blir lätt. Många faror väntar dem. Den största är den ondskefulle M … och hans grymma hejdukar.
Ett sista råd innan du börjar läsa: Uttala aldrig namnet "Maltazar" högt!
Annars....

Det här är den första i en serie fantasyberättelser av kultregissören Luc Besson. Boken har blivit en internationell succé som har översatts till 15 språk.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

206

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

79

Språk

Översättare