Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Arra

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning


Arra föds oönskad som åttonde barn i familjen. Hon föds tyst och ingen kommer sig för att daska henne på stjärten för att hon skulle ge ifrån sig den nyföddas skrik. Hon blir inte hälsad av byn, inte namngiven, inte välsignad i aska och vatten.
Arra förblir tyst. Ingen ser henne, ingen talar till henne, så hon behöver aldrig svara. Men hon lär sig att lyssna. Hon kan höra jordens, havets och luftens sånger.
Efter föräldrarnas död flyttar Arra till sin äldre syster. Systern har gift sig i staden Lagora i hopp om ett rikare och mindre strävsamt liv. Arra lär sig att väva bildvävar, hennes bildvävar är oerhört vackra. Hennes syster ljuger och säger att det är hon som vävt bilderna. Systern behandlar också annars Arra illa och kallar henne ”den ofärdiga”.
Så möter Arra prins Surando. För första gången i sitt liv blir hon sedd. För första gången talar Arra. Men Surando måste dra ut i krig. Och att Arra talar är farligt för systern som ljugit om vävarna.
Ett fantastiskt och spännande äventyr, både i landet Lavora och i flickan Arra. Om att vara utstött, om att hitta sin kraft och sig själv, om ondska, kärlek, mod.
Catharina / Sidospår


En flytande, andlöst spännande historia om den stumma flickan Arra som växer upp föraktad och bespottad i sin faders hus. Det är en klassisk fantasyberättelse om en outsider som gör både en inre och yttre resa, flytten bort från hemtrakterna och ut i världen, samt utvecklingen från flicka till kvinna, upptäckten av de inre magiska gåvorna samt bemästrandet av dem. Och mötet med kärleken. Svårigheterna är parallellt individuella och nationella, som det ska vara.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

legender från Lavora

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

251

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

256

Språk

Översättare