Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Arvtagaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

För inte så länge sedan var Eragon, drakryttare, inget annat än en fattig bondpojke, och hans drake Saphira bara en blå sten i skogen. Nu vilar en hel civilisations öde på deras axlar. Många månader av träning och strider har fört med sig både segrar och hopp för Varden och dess bundsförvanter, men också hjärtslitande förluster. Dessutom väntar fortfarande den svåraste utmaningen: Eragon och Saphira måste möta Galbatorix. Och när de gör det måste de vara starka nog att besegra honom. För om inte de kan, kan ingen. En andra chans existerar inte.
Arvtagaren är den fjärde och sista delen i serien om Eragon och draken Saphira. De tidigare böckerna har sålts i många miljoner exemplar över hela världen. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Draken Saphira röt och soldaterna framför henne ryggade undan. "Med mig!" ropade Eragon. Han lyfte Brisingr över huvudet, höll upp vapnet så att alla kunde se.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

eller själavalvet

Utgivningstid

Sidantal

905

Språk

Utgivningstid

Sidantal

937

Förlag

Språk

Översättare