Bröderna Pixon och TV:ns hemtrevliga sken

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mamma slänger ut bröderna Pixon. Bang, dörren slår fast. Sedan står de där. Det regnar vassa droppar. Den friska luften är iskall. Det gör ont i lungorna. De huttrar. De är ledsna. Strumporna är våta. Datorernas skärmar lyser så hemtrevligt ur alla fönster. Pekka, Bille, Olle och Love är de fyra bröderna Pixon. De älskar att se på TV och tar pauser endast för att hämta mer godis eller spela lite på datorn. Men en av de lyckliga söndagarna, då det är dags för favoritprogrammet, händer en katastrof: TV:n är död. De går ut, träffar tanterna Vera och Tyra, som sjungit på kabaré i Berlin i ungdomen och bjuder på kalops. De träffar gårdskarlen som är arg men sörjer sin döda fru. De ser en riktig mus. De leker.

Malin Kivelä och Linda Bondestam gjorde tillsammans barnboken Den förträfflige herr Glad, som sålt slut i flera upplagor, översatts till ryska och finska, blivit teater och ska bli tecknad film. Nu berättar de om riktiga barn, som gör det som barn gör helst, skildrade med Malin Kiveläs drastiska humor och Linda Bondestams Edward Gorey-inspirerade teckningar. Bilderbok för barn från 3 till 6.
Pekka, Bille, Olle och Love är de fyra bröderna Pixon. De älskar att se på TV och tar pauser endast för att hämta mer godis eller spela lite på datorn. Men en av de lyckliga söndagarna, då det är dags för favoritprogrammet, händer en katastrof: TV:n är död ...

"En fest för ett törstande öga." Susanna Ekström, Medbarn 1/13, om Linda Bondestams illustrationer till Ulf Starks "Allt det där".
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

38

Språk

Illustratör