Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kärlekens mörka sida

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Liket efter en okänd man hittas en tidig morgon hängande ovanför en av Damaskus stadsportar. I fickan har mannen en papperslapp med ett mystiskt budskap. Det är upptakten till romanen Kärlekens mörka sida, en krönika där en urgammal hederskultur kastar sin mörka skugga över släktled efter släktled. Spelplatsen är Damaskus med dess puls, dess dofter och färger, men också religiösa motsättningar, djupa kulturkonflikter och ett hårdnande politiskt förtryck . Rana och Farid, som tillhör två klaner i fejd med varandra, kämpar för sin kärlek medan lösningen på gåtan med den döde gradvis närmar sig. I Syriens smältdegel av kulturer och religioner existerar inskränkt fanatism sida vid sida med öppenhet och tolerans. Den ena nyckfulla diktatorn avlöser den andra och sluter alltmer effektivt sitt land mot omvärlden. Grovkornig humor växlar med finstämd poesi i Rafik Schamis fascinerande berättelse som spänner över nästan hundra år. I centrum står människans okränkbara värdighet även under den yttersta förnedring och förmågan att mot alla odds övervinna motgångar. Boken är också en appell för den arabiska kvinnans frigörelse och för fred och ömsesidig förståelse i Mellanöstern.

Rafik Schami föddes 1946 i Damaskus och lever sedan 1971 i Tyskland. Hans böcker har översatts till 23 språk och belönats med en mängd litteraturpriser. Kärlekens mörka sida är den första av hans böcker som utkommer i Sverige.

(Bonnier)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

892

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

815

Förlag

Språk

Översättare