Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tusen strålande solar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Baksidestext:

Mariam är bara femton år gammal, fattig och utan utbildning, när hon tvingas resa till Kabul för att gifta sig med en trettio år äldre man. Efter nästan tjugo år i ett kärlekslöst och våldsamt äktenskap får Mariam sällskap i sin olycka av den unga Laila - hustru nummer två som tvingas glömma sin kärlek till grannpojken efter att hennes föräldrar dött i ett bombdåd.
Medan de båda kvinnorna uthärdar det ständigt upptrappade våldet, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar för varandra och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.

Tusen strålande solar är på samma gång en otrolig skildring av trettio år av Afghanistans sorgliga historia och en djupt rörande berättelse om familj, vänskap, tro och kärlekens förlösande kraft.

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Mariam var fem år gammal när hon hörde ordet harami för första gången.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

405

Språk

Översättare