Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Efterdyningar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
En gruppsexakt äger rum på en prestigefylld internatskola i New England, och den videofilmas av en av de medverkande. När rektorn Mike Bordwin får bandet i sin hand chockas han av upptäckten att några av hans mest lovande och omtyckta avgångselever deltar, och en alltför ung flicka. Det råder inget tvivel om att de alla är berusade. Han inser att det handlar om ett brott och att han måste fatta ett snabbt beslut för att skydda både ungdomarna och skolans rykte. Men trots hans goda avsikter blir allt fel, han gör ett övertramp och tappar totalt kontrollen över situationen. Snart ligger videoklippet ute på internet till allmän beskådan, och medierna kastar sig över skandalen och blåser upp den till enorma proportioner. En stormvåg av skam och skuld, anklagelser och motanklagelser sköljer över det lilla samhället. Och Mike har också sitt eget dåliga samvete att kämpa emot - han anar varför en av de deltagande pojkarna befann sig i det där rummet den kvällen ?

När händelsen berättas för oss av flera olika röster - av elever, lärare, föräldrar och andra som varit inblandade - har några år gått efter rättegången och skandalens efterdyningar kan summeras. Det handlar om spruckna äktenskap och vänskapsrelationer, om krossade framtidsdrömmar och karriärer, och om en oskyldig ung människas död.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

291

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk