Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Myteriet på Bounty

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En uppfriskande och spännande nytolkning av klassikern Myteriet på Bounty från författaren till bestsellern Pojken i randig pyjamas.

Fjortonåringen John Jackob Turnstile grips för ficktjuveri och ska kastas i fängelse. Helt oväntat får han en livlina, ett erbjudande om att gå till sjöss. John kan ingenting om sjömansskap, men tänker att vad som helst måste vara bättre än fängelset och han tackar ja.

Skeppets namn är «Bounty», kaptenen ombord heter William Bligh och de tar ut kurs mot Tahiti. Turnstiles uppgift är att vara kapten Blighs peronliga betjänt. Föga anar han att det är det minsta han är och att han genom att sluta en pakt med djävulen riskerar sitt liv ...

Myteriet mot kapten Bligh är en välkänd historia, avhandlad i många romaner, filmer och fackböcker. Det nya och spännande med John Boynes roman är att han lyfter fram den unge Turnstile, en charmerande och naiv berättare som utvecklas från listig gatpojke till en ansvarsfull och ambitiös ung man på resa.

(Bazar)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

466

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

570

Förlag

Språk

Översättare