Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Buktalaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Det är i en liten tuschteckning som de första skotten sticker fram. Spröda, skira bambuskott efter allt det avklippta. Från garderoben plockar jag fram mina akvarellfärger och det börjar växa allt mer för var dag som går. Målar fullt, fullt med små ljusgröna skott. Så fullt med nya tunna skott att rötterna får det trångt om saligheten. Och sen går det inte längre att stoppa. Ut på pappren söker sig penseln med nya blandningar av mina ryska akvarellfärger för var dag som går. Svagt rött och ockra blandas försiktigt med svarta streck i ett litet klumpigt försök. Ritmåla.

Eller målrita. Har jag något mål? Nej? Det måste få börja växa.

Janna Thorströms andra kortroman Buktalaren är en liten bok där Indien spelar en stor roll. Den består av en mängd lustfyllda berättelser som är kryddade med färg, sinnlighet och eftertanke. Det indiska nuet och mytens och sagans Indien varvas med en skildring av dået och uppväxten i Finland. Thorströms berättarjag möter människor som rör på sig och är på väg och som letar efter sin plats. De lever i en värld där vänskapen, diskussionerna och lusten är mer varaktiga och bestående än kärleken.
Texten är, liksom i Vinterbad, mycket fysisk och jordnära och trots det blygsamma formatet är det en stor berättelse om hälsa, tillfrisknande och hopp.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

157

Språk