Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den okända soldaten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Katalogtext King Ink Förlag:
Den okända soldaten är en tät spionthriller i efterdyningarna av 2:a världskrigets Sovjetunionen. Historien tar sin början med att Angeliq Reis får reda på att hennes morfar Martin Sherer, mot alla odds, har överlevt ett av Gulags mest ökända fång läger och nu bor i Sovjetunionen. Hon beslutar sig för att, utan vare sig tillstånd eller visum, ge sig in i landet för att leta efter honom. Med hjälp av en avhoppat rysk professor får hon kontakter på insidan järnridån och börjar en resa som blir till ett äventyr utan motstycke. Hon möter ett land där ålderdomlig maktstruktur står mot nytänkande. Hon jagas som ett villebråd genom områden där naturkrafter kan förgöra varje människas tro på framtiden.

Den okända soldaten är Nick Borgens skönlitterära debut. Delar av boken är baserad på verkliga händelser och ger en trogen bild av dåtidens Sovjetunionen.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

358

Förlag

Språk