Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lucifer

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lucifer är ett drama i fem akter som till det yttre handlar om sökandet efter sanningen kring en kvinnas död – 1981 störtade Clara Wever från en terrass, 40 meter ner i döden. Föll hon eller blev hon knuffad av sin man, kompositören Lucas Loos?
Boken handlar också om konsten och konstnärerna under 1960-, 70- och 80-talen. Och om varför så många unga blev varma anhängare av Fidel Castro och Che Guevara.
Lucifer är berättelsen om en fallen ängel, en djävul, fan själv – Lucas Loos – ohämmat självöverskattande, sarkastisk, yvig, kristen fundamentalist, marxist, exhibitionist, som i kraft av sitt konstnärskap anser sig ha rätt att bära sig åt hur som helst.
Boken är något av en nyckelroman och innehåller till exempel en ”litteraturlista” där det går att identifiera flera verkliga personer.

(Forum Bokförlag)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

379

Förlag

Språk

Översättare