Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Regnperioden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I tre kortromaner, eller långa noveller, berättar Yun Hûng-gil om Koreas samtidshistoria; om hur vanliga människor präglades, levde och älskade varandra under det plågsamma inbördeskriget; hur hårt fattigdomen slog när kriget äntligen var över; hur inte minst unga flickor hamnat i bakvattnet av landets ekonomiska utveckling. Hela tiden skriver Yun Hûng-gil med en ironisk charm och med hopp om försoning som aldrig så mycket som flämtar.

Yun Hûng-gil (f. 1942) är en av Sydkoreas främsta efterkrigsförfattare och räknas som den stora skildraren av erfarenheterna från 50-talets Koreakriget. Han försörjde sig som folkskollärare och förlagsredaktör innan det litterära genombrottet 1976 gjorde det möjligt för honom att på heltid ägna sig åt författarskapet. Han har gjort sig känd för att ofta anta barnets synvinkel på stora, omvälvande samhällsfenomen.

(Tranan)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

205

Språk