Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Berättelsen om Edgar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Berättelsen om Edgar är historien om en pojke, stum sedan födseln, som växer upp på föräldrarnas gård i Wisconsin. I den enorma ladan på gården driver familjen en kennel, och Edgar, med sitt eget speciella sätt att kommunicera genom tecken, får redan från början ett särskilt förhållande till hundarna. Framför allt gäller det tiken Almondine, som när Edgar föds bestämmer sig för att adoptera honom. När Edgar är i tolvårsåldern dör hans pappa Gar plötsligt, och Edgar, som är den ende i närheten när det händer, drabbas av enorma skuldkänslor eftersom han på grund av sitt handikapp inte kunnat larma ambulansen i tid. Han drar sig undan sin mamma och sluter sig alltmer inom sitt skal.

När mamman sedan inleder en affär med Gars bror och Edgar tycker sig se pappans spöke i regnet på gården blir det startskottet för en serie händelser som kommer att förändra familjen i grunden. Berättelsen om Edgar är en storslagen episk roman, en uppväxtskildring med den vackra naturen i Wisconsin som fond. David Wroblewskis kritikerrosade debut har toppat NY Times bästsäljarlista och har även valts ut till Oprahs Book Club.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

År 1919 köpte Edgars farfar, som var född med ett huvud för sig, deras mark och alla byggnader som låg på den, av en man han aldrig hade träffat, en man vid namn Schultz som i sin tur hade lämnat ett skogshuggarlag fem år tidigare, sedan han sett kedjorna på en fullastad timmersläde brista. Tjugo ton rullande lönnstockar begravde en man på det ställe där Schultz hade stått minuten innan.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

566

Förlag

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

613

Språk

Översättare

Lisätietoja

Pocketuppl. 2010