Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Christine Falls

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Det var inte de döda som Quirke tyckte var kusliga, utan de levande. När han långt efter midnatt kom in i obduktionssalen och upptäckte att Malachy Griffin var där, gick kalla kårar efter hans ryggrad. Och det skulle visa sig vara ett varsel, ett förebud om kommande problem.

Quirke är patolog på ett sjukhus i Dublin. Där arbetar även hans svåger Malachy som läkare. En dag ertappas Malachy med att fiffla med en dödsattest. En ung kvinna, Christine Falls, har dött i barnsäng och även hennes barn sägs vara dött. Quirke anar oråd och börjar undersöka saken. Spåren leder över Atlanten till Boston i USA och rakt in i hjärtat av den katolska orden Riddarna av St Patrick.

Christine Falls är en roman med många spännande förvecklingar och oväntade turer. I takt med att sanningen om Christine Falls öde rullas upp avslöjas också mörka sanningar om Quirkes och Malachys egna familjer.

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

405

Förlag

Översättare

Lisätietoja

Pocketuppl. 2007