Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sista resan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Flera personer från Vi, de drunknade återkommer i Sista resan. Viktigast är förstås romanens huvudperson, målaren Carl Rasmussen. Med sina vackra målningar av fartyg, himmel och hav har han nått stora framgångar och kunnat skapa ett gott liv åt sig och sin familj i Marstal. Men nu, år 1893, vill han göra upp med sin dragning till det idylliska, sluta måla väggprydnader och hitta tillbaka till konsten. Han reser till Grönland för att försöka finna den inspiration som fyllde honom när han var ung konstnär och hade fattat det ovanliga beslutet att resa norrut. Hans ungdoms Grönlandsresa ledde till hans genombrott som målare, men den här gången blir resan en skoningslös självuppgörelse.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Perus besättning gick ombord tidigt på morgonen med rödbrusiga ansikten. Hos en lång, framåtböjd man med ett plommonstop nedtryckt över pannan samlades svetten i de kraftiga ögonbrynen och rann vidare ned över kinderna där den fångades upp av dygnsgammal skäggstubb.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

326

Språk

Översättare