Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fångat byte

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Detta är den fjärde boken i en humoristisk deckarserie med Stephanie Plum som huvudperson. Hon arbetar som prisjägare, dvs. någon som för pengar letar upp personer som släppts fria mot borgen och sedan uteblivit vid rättegången. Den här gången leder uppdraget henne rakt i famnen på sedelförfalskare som inte drar sig varken för mord eller misshandel. Lika viktig som intrigen är dock Stephanies kärleks- och sexliv och alla de galenskaper hon ständigt råkar ut för. I den här boken inleder hon ett förhållande med sin ungdomskärlek Morelli som är polis och en återkommande figur. [...] Det här är lättläst underhållning och Janet Ewanovich, som av vissa betraktas som kult, skriver uppenbarligen med glimten i ögat.

(Recension i BTJ)
Stephanie Plum har det hett om öronen. Med pepparsprayen i högsta hugg ger hon sig ut på sitt nya uppdrag med en två meter lång rocksångare i kvinnokläder, i släptåg. Som vanligt lurar läckre polisen Joe Morelli i skuggorna ...

Med nästan oemotståndliga locktoner från Morelli ringande i öronen jobbar Stephanie hårt med sitt senaste fall. Hon ska hitta Maxine Nowicki. Den hämndgiriga servitrisen har först slagit ner sin pojkvän och stulit hans bil och sedan försvunnit med en bunt pinsamma kärleksbrev. Pojkvännen är inte glad. Han vill till varje pris få tag på Maxine och Stephanie lovar att göra sitt bästa.
Under sökandet stöter hon på den två meter långe rocksångaren Sally Sweet. Denne grovhuggne karlakarl har insett att det är transvestiter som är inne på Trentons klubbscener. Därför är det kjol och lösögonfransar som gäller. Men det är inte lätt att hitta strumpbyxor i rätt storlek och han passar egentligen inte i rosa. Droppen är när en manlig bandmedlem plötsligt börjar flirta med honom. "Är rockkarriären värd detta?" frågar sig Sally och flyr hem till Stephanies luttrade föräldrar.
Stephanie flyttar i sin tur hem till Morelli. Hennes hem har exploderat och Joes förförelsekonster är trevligare än en okänd mördares uppvaktning. Dessutom kan en frigjord kvinna behöva lite sprakande passion i sitt liv ...

(Richter, 2001)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Att bo i Trenton i juli är som att bo i en jättelik pizzaugn. Eftersom jag ville njuta i fulla drag av sommaren hade jag öppnat takluckan på min Honda CRX. Jag hade fäst upp mitt bruna hår i en hästsvans vars lockar hade piskats till burr av fartvinden.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

339

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

299

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk