Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Leka bland vuxna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Detta är en nästan självbiografisk berättelse om en flickas uppväxt i en minst sagt ovanlig miljö och med en mycket ovanlig mamma.

På den engelska landsbygden växer Kitty upp tillsammans med sina småsyskon, mor och morföräldrar. För Kitty är tillvaron himmelsk. Men för hennes mamma, den vackra men rastlösa Marina som gråter och målar med samma intensitet, kan det behagliga familjelivet inte tillgodose behovet av spänning. Så när Swami-ji, Marinas guru, berättar att han ser hennes framtid i New York tar hon Kittys syskon med sig och åker dit. Kitty lämnas ensam kvar på en internatskola. Tillvaron blir fruktansvärd och längtan efter morföräldrarna outhärdlig. Men en dag, efter det att Swami-ji har gett sin välsignelse, får Kitty ansluta sig till familjen i USA och hon blir en del av det konstnärsliv hennes mamma lever i Manhattans societet. Det är dock bara för en kort tid, Marinas guru bestämmer snart att de istället ska leva ett asketiskt liv på hans ashram. Men allt står inte rätt till där och utan förvarning tvingas Marina och barnen fly. De beger sig tillbaka till England, ett land som nu känns kallt och främmande sedan Marina brutit med sina föräldrar. Nu kan ingen Gud, ingen man, ingen Dry Martini stilla Marinas hunger efter en lycka som verkar allt mer svårfångad. Och Kitty som nu fyller femton får allt svårare att hålla ihop familjen och hon börjar istället leka en farlig och utmanande lek med de vuxna.

Sophie Dahl, född 1977, är en välkänd toppmodell och barnbarn till den kände barnboksförfattaren Roald Dahl. Leka bland vuxna är hennes romandebut och nyligen skrev hon på ett sjusiffrigt kontrakt med Bloomsbury för sina kommande böcker.

(Damm förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

278

Språk

Översättare