Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Staden utan tid

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Staden utan tid är en storslagen äventyrsroman där den traditionella kampen mellan gott och ont framträder i ett nytt ljus. Marta Vives, en ung biträdande justitieminister, utreder de mystiska omständigheterna kring en högt uppsatt mans plötsliga död. Ju mörkare delar av staden spåren tar henne till, desto obehagligare blir sanningen bakom dödsfallet och hennes egen familj. Det är ett enastående porträtt av Barcelonas utkanter.

Här, i stadens skugga, lever de människor som sällan återfinns i historiska verk de prostituerade, de tvivelaktiga affärsmännen, avskummen, tjuvarna, tiggarna och alla de som av olika anledningar söker sig till stadens mörker. Moriels roman är en maffig historieskildring som redogör för Barcelonas historia genom århundraden. Boken är dessutom försedd med små kartor så att den som själv ska besöka staden kan ta sig till de mytiska platserna.

(Bazar)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

415

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

397

Förlag

Språk

Översättare