Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mary, Mary

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

FBI-agenten Alex Cross är på semester med familjen i Disneyland när han får ett telefonsamtal från sin chef. En känd skådespelerska har hittats mördad och svårt knivskuren utanför sitt hem i Beverly Hills. Strax efteråt får reportern Arnold Griner på Los Angeles Times ett hatfyllt mejl, som beskriver mordet i detalj. Undertecknat Mary Smith.

Polisen i Los Angeles inser att man har att göra med en seriemördare när fler mord inträffar i Hollywood, utförda på samma sätt och åtföljda av nya, skrämmande mejl. Mary Smith verkar rikta in sig på kända kvinnliga stjärnor och filmproducenter som är småbarnsmammor, och hon blir allt djärvare.

Alex Cross ställs inför en svår uppgift. Är det här en stalker i aktion? Eller en hämndlysten kollega? Och kan verkligen en kvinna ligga bakom dessa brutala mord?

I en värld där det är viktigt för människor att synas och en bra historia alltid går att sälja, når nyheten om morden snabbt media. Bland Hollywoods grädda sprider sig nu oron: vem blir Marys nästa offer? När Alex och Los Angeles-polisen slutligen ser ett mönster leder det till USA:s östkust och ett mer än tjugo år gammalt brott.
(Damm)
Pahassa Maryssa Alex Cross joutuu keskeyttämään perhelomansa, kun tunnettu näyttelijä surmataan kotinsa edustalla Beverly Hillsissä. Tekijäksi ilmoittautuu Mary Smith. Ovatko Hollywoodin A-listalaiset nyt myös Maryn tappolistalla? Armoton kilpajuoksu sarjamurhaajan kanssa vie Alex Crossin uransa kuohuttavimpaan ajojahtiin.

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Först akten, första scenen, tänkte Historieberättaren och kunde inte hålla tillbaka en svindlande stöt av förväntan. Sanningen var den att vanliga människor begick perfekta brott och perfekta mord jämt och ständigt. Men det hörde man aldrig talas om av den enkla anledningen att mördarna aldrig åkte fast.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

280

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

279

Språk

Översättare