Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mot ännu en sommar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Efter framgången med trilogin En ängel vid mitt bord kommer nu ytterligare en självbiografisk roman - så privat att författaren avböjde publicering av denna under sin livstid. Mot ännu en sommar tillkom 1963 i samband med att Janet Frame, liksom bokens protagonist Grace, tog ett avbrott från ett av sina stora romanprojekt.
Graces tankar kretsar kring hennes rotlösa liv som författare, tärande prestationskrav och förlamande sociala konventioner. Då hon har svårt att slå sig till ro i sin bostad i London ger hon sig av på en resa. Det blir lika mycket en resa i Graces inre; en värld som utmärks av landsflykt och hemlängtan, liksom känslan av att inte höra hemma någonstans. Det att ständigt befinna sig på flykt.

(Bonniers)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

När hon kom till det här landet hade hennes kropp slutat växa, hennes benstomme hade tagit upp så mycket antipodiska avlagringar att det skulle räcka til den dag hon dog, håret som förr flammade rödblont i söderns sol bleknade och blev dammgrått på det nya halvklotet, och hon var trettio, ogift förutom några utomäktenskapliga månader ihop med en amerikansk författare (så kallad) som vaknade på morgonen, sa:
- Jag skriver bäst på fastande mage, drog upp en papperslapp ur tweedkavajen som hängde över dubbelsängens fotgavel och skrev en rad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

216

Språk

Utgivningstid

Sidantal

233

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

219

Förlag

Språk