Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Din nästas hus

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
En ny efterlängtad roman av författaren till den stora succén Den stängda boken!

Laus Lindborg, arkitekt och snart fyrtio år, lever utåt sett ett spännande ungkarlsliv, men inom sig känner han hur tomheten växer. Precis som sin far har han en tendens att dra sig undan i nära relationer. Pappan, också han arkitekt, har pendlat mellan depressioner och maniska perioder och blivit bitter och elak på äldre dar, vilket har gått ut över sonen på flera sätt.

När fadern dör börjar Laus reflektera över livet och hur allting blev som det blev. Han flyttar till den landsortsstad där begravningen äger rum. I prästen Stig finner han en vän, någon som har den värme och omtänksamhet som Laus saknar i sitt liv.

Under de dagliga besöken i prästgården lär han också känna Stigs unga hustru Alma. När relationen tätnar försöker Laus fly men finner sig indragen i ett triangeldrama som får alla inblandade att tappa fotfästet.

Din nästas hus är en tät och oförutsägbar berättelse. Än en gång lyckas författaren skildra mångfasetterade mänskliga relationer på en klar och vacker prosa.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

379

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk