Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Frukta inte

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Det är december 2008. Julstämningen har sänkt sig över staden, människorna gläds åt den stundande högtiden och samvaron med familj och vänner. Men den sista söndagen i advent upptäcks ett lik vid Aker brygge i centrala Oslo. Det visar sig vara en kurdisk asylsökande pojke som ingen brytt sig om att anmäla som saknad. Hans kropp är upplöst till närmast oigenkännlighet.
Sen på julaftonens kväll hittas den kvinnliga biskopen i Bergen knivhuggen på en folktom gata. Mordet väcker enorm uppmärksamhet och kriminalkommissarie Yngvar Stubø blir ombedd att leda den omfattande utredningen. Vad gjorde den sextiotvååriga kvinnan – gift, med barn och barnbarn, omtyckte och respekterad – ute i den stilla julnatten?
Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan dessa båda mord och många andra mystiska dödsfall. Hon finner också kopplingar mellan fallen och ett internationellt nätverk vars radikala idéer och våldsamma handlingar hotar att leda till att fler människor dör.

Liksom i sina tidigare böcker visa Anne Holt i Frukta inte ett starkt engagemang i dagsaktuella frågor – övergivna barn, finanskrisen, religiös fundamentalism och kristen intolerans. (Baksidestext)
Ämnen och teman
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Det var den tjugonde natten i december.
En av dessa lördagskvällar som lovar så mycket de aldrig infriar hade helt omärkligt glidit över till sista söndagen i advent.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
447
Förlag
Språk
Översättare