Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Helaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Våldsamma översvämningar har drabbat Helsingfors. Det regnar utan avbrott och människor flyr norrut för sina liv. Miljökatastrofen är ett faktum.

Samtidigt härjar en massmördare, "Helaren", i området. Inflytelserika personer i företag som bidragit till miljöförstöringen övermannas i sina fashionabla hem och skjuts till döds.

Journalisten Johanna är försvunnen sedan hon kommit mördaren på spåren. Nu söker hennes man Tapani med ljus och lykta efter sin fru.

Helaren är en engagerande kriminalroman och samtidigt en gripande berättelse om kärlek. På förtätad prosa och med rapp dialog gestaltas ett skrämmande framtidsscenario.

"Förmågan att använda sig av kriminallitteraturens alla grepp och samtidigt ett poetiskt språk gör Tuomainens bok unik, och denna kombination gör det enkelt för läsaren att bli förälskad i författarens speciella stil. Du kan inte undgå att värdesätta saker mer i din omgivning efter att ha läst Helaren."
Sofi Oksanen

Utsedd till Finlands bästa kriminalroman 2011.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

223

Språk

Utgivningstid

Sidantal

208

Förlag

Språk

Översättare