Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De siamesiska kusinerna

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Kusinerna Ralf och Torolf bor tillsammans i en ungkarlslya. Ralf skriver på en roman och Torolf jobbar vid en fiskdisk. Båda letar efter kärleken men hittills har de inte haft några större framgångar. Torolf ser sin chans när en söt flicka från Jehovas vittnen kommer på ett hembesök. Ralf å sin sida träffar en bibliotekarie som gör honom svag i knäna. Men skall han våga följa sina känslor, eller är det bäst att han stannar kvar hos Torolf och satsar allt på sina författardrömmar?

Tonen i De siamesiska tvillingarna är godmodigt humoristisk och man kan till och med säga att Annika Sandelin har skrivit något så ovanligt som en finlandssvensk feel good-roman. Men det finns också mörka stråk i vardagen: Ralf grubblar mycket över sin mamma som försvann till London när han var liten. Det finns många frågor som han aldrig har vågat ställa och hans pappa har svårtför att prata om annat än droppande vattenkranar.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

-Inte kan man ju skriva en hel roman om en fluga, sa Torolf och slängde ifrån sig mitt manuskript.
-Flugan är bara ett sidospår, förklarade jag, sedan händer det en massa annat.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

179

Språk