Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den orolige mannen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.
För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.
Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.
Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.
Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.
Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel

Exakt 10 år efter att den senaste boken om Kurt Wallander kom ut, ställer Henning Mankell åter kriminalkommissarien från Ystad mitt på scenen i rampljuset. Det är en återkomst som kommer att välkomnas av alla hans fans över hela världen. Henning Mankell visar på nytt i Den orolige mannen att han är kriminalromanens okrönte kung.
Henning Mankell är Sveriges internationellt mest läste författare. Hans böcker har sålt i över 30 miljoner exemplar och översatts till mer än 40 språk.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Samma år som Kurt Wallander fyllde 55 förverkligade han till sin egen förvåning en dröm som han burit på under mycket lång tid.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

543

Språk

Översättare

Undertitel

en Kurt Wallander -roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

555

Språk