Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Allt spelar roll

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ron Currie jr.s historia om Junior och hans vrickade familj har gjort honom till en litterär stjärna i USA och han jämförs ofta med Jonathan Franzen och Jonathan Safran Foer.

Redan som foster har Junior vetat något som ingen annan vet: att jordens undergång kommer att inträffa 6 månader efter hans 36-års dag. Han växer upp i en skruvad arbetarfamilj i Maine på 1980-talet och han ställer sig ständigt frågan: Spelar det någon roll vad jag gör?

Medan Junior grubblar över meningen med livet i en värld som är dömd till undergång, kommenterar rösten som har följt honom sedan födseln alla val han gör. Rösten har också något att säga om hans relationer till sina närmaste: den nervösa modern, hans bror den kokainmissbrukande baseballstjärnan Rodney, den distanserande fadern och sist men inte minst Juniors livslånga kärlek Amy.

(Bazar)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

331

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

363

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk