Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Exilplaneten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den snabbt krympande kolonin jordmänniskor på den avlägsna planeten Eltanin hade varit avskuren från Jorden i sexhundra år. Deras enda grannar var Eltanins primitiva nomadfolk som fruktade dem och slog läger i deras närhet under de bistra, femton år långa vintrarna.

Men det var den annalkande vintern som ställde dem inför det största hot de någonsin upplevt. För horder av barbarer från norr närmade sig, och de sällsamma snögastarna började dyka upp.

Om jordmänniskor och urinvånare inte överbrygga sex århundradens fruktan och misstro och göra gemensam front mot sina fiender, skulle ingen av dem överleva vintern.

Ursula K. LeGuin är en av science fictions kraftfullaste författare i dag. Detta är en viktig och väsentlig roman om de krafter som skapar - och krossar - samhällen, en betydande science fiction-roman av en mästare.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

166

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

111

Förlag

Språk

Översättare