De 250 bästa ordvitsarna

Typ

vitsar och anekdoter

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Ordvitsande är en skön konst som behärskas av bland andra korsordskonstruktörer, sportjournalister och vissa göteborgare. Den gemensamma talangen är ofta förmågan att vrida och töja på orden så att mångtydigheter utnyttjas och nya, humoristiska innebörder uppstår.

Förutom ett generöst utbud av egna ordvitsar indelade i olika kapitel, t ex Kriminalitet, Familjeliv, Sport och Underhållning, bjuder författaren på några kåserande inslag om både kända och mindre kända ordvitsare av rang.

Vi får också veta varför ordvitsar är så starkt förknippade med Göteborg och vem som anses vara Göteborgsvitsarnas fader. Han hette Aron Jonason, var fotograf och urgöteborgare och känd för att ständigt strö kvicktänkta ordlekar omkring sig. Hans mest kända vits härrör från när Kung Oscar II kommenterade någon form av blixt. Aron replikerade då: "Ja, blixtrar den ene så åskar den andre."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

105

Förlag

Språk