Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skelettkusten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Skelettkusten har fått sitt namn efter de otaliga skeppsvrak som genom åren har sköljt upp på en sträcka längs Namibias strandlinje. Där ligger hundratals fartyg halvt begravda i vit finkornig sand. De många vraken ger kusten ett kusligt intryck och området är omgärdat av stor mystik. År 1896 flyr fyra engelsmän för sina liv genom Kalahariöknen. De bär på en ovärderlig samling stulna diamanter och jagas av afrikanska krigare. Tjuvarna lyckas undsätta sig på ett skepp men omkommer när fartyget går under i en våldsam storm. Nu ligger de, fartyget och diamanterna begravda under tonvis av sand. Över hundra år senare färdas Juan Cabrillo och hans besättning på fartyget Oregon längs Kongofloden när de får en SOS-signal från en båt som står i brand. I sista sekund lyckas de nå båten och de räddar den vackra Sloane Macintyre, som säger sig leta efter ett skepp fyllt av diamanter. Hon berättare också om en galen fiskare som sägs ha blivit attackerad av enorma metalliknande ormar ute på öppet hav. Intresserade beger de sig dit fiskaren senast ska ha setts och det som börjar som en nyfiken jakt efter farliga ormar leder snart Cabrillo och hans besättning rakt in i en dödlig fälla.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Han skulle aldrig ha sagt åt dem att lämna kvar gevären. Det var ett beslut som kunde kosta dem alla livet. Men hade de haft något val?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

407

Förlag

Språk

Översättare